Archive for May, 2008

Billeder fra Copenhagen Marathon 2008

Sunday, May 18th, 2008

Jeg har taget et par billeder af dagens maraton i Københavns gader – der er billeder fra start og fra 31 km og 33 km.

Du kan se billederne pĂĄ min flickr side her

Du kan læse om maratonet i politiken her og sende billeder her

Billederne er udgivet under Commons Creative licensen sĂĄ du mĂĄ gerne bruge billederne, bare du overholder licensbetingelserne.

Hess Is More.. underlig?

Saturday, May 17th, 2008

Danmarks Radio P3 har haft ‘Hess Is More‘ som ugens uundgĂĄelge.. De har spillet nummert ssshhhh, der stammer fra pladen Denial, nummert ligger i Part 3 nummeret.. Du kan lytte det pĂĄ myspace.

Da jeg syntes godt om nummeret, sĂĄ jeg besøgte kunstnerens hjemmeside, og fandt et link til en sider der hedder: ilovetoforgetaboutmyself – det er en lille underlig film og ved slutningen henviser den til en anden underlig film.

De har relation til teksterne pĂĄ pladen..

Her er link til at alle film stumperne – jeg tror det er den rigtige rækkefølge

ilovetoforgetaboutmyself

itonlymadehimtalk

ineededthemoney

ssshhhh

Jeg har faktisk lige købt albumet – det er helt udemærket – jeg har aldrig hørt noget fra Hess Is More før, men jeg er ogsĂĄ blot en ignorant..

Fogh er jo heller ikke helt nem…

Friday, May 16th, 2008

Som reaktion pĂĄ Politiken

Hmm.. Var der ikke noget med Anders Fogh ikke er helt glad for en eller flere journalister?

Der var vist en sag mellem Ekstra Bladet og Fogh: Se Link

Her tog det 671 opfordringer for at fĂĄ Fogh i tale.

IHC og tidsservere

Tuesday, May 6th, 2008

Det er vist alment kendt at IT udstyr, der indeholder et ur – gĂĄr dette ur efter kort tid skævt. Det kan man rette op pĂĄ ved, at lade udstyrets ur stille efter andre ure der ikke taber tid. Det kan man gøre via internettet.

Der findes mange tidsservere og de benytter stortset allesammen NTP protokollen.
Så hvis du vil have dit IT udstyr skal holde sig a jour med en tidsserver, så fortæller du den hvilken tidsserver den skal spørge.
Det er god skik, at vælge en tidsserver der er i nærheden af dit udstyr. Det mindsker trafikken i knudepunkterne på Internettet.

Med Lauritz Knudsen‘s IHC Controller Visual 2 – har du mulighed for at controlleren kan opdatere sit eget ur med en tidsserver.

Som udgangspunkt har IHC controlleren en server der hedder ‘time-a.nist.gov’. Det holder ikke tænkte jeg, man bør jo vælge en der er i nærheden. Med pool.ntp.org – kan man vælge en ‘pool’, eller en mængde servere i ens eget land. SĂĄ ved at sende en forsørgelse for ur synkronisering til ‘dk.pool.ntp.org’, sĂĄ bliver der valgt en tilfældig server ud i Danmark. Derved bliver belastningen pĂĄ serverne jævnt fordelt, pĂĄ en server i spidsperioder kan der være mellem 60-120 forspørgelser i sekundet.

Problemet er bare at IHC ikke kan kommunikere med pool.ntp.org.. eller mange andre NTP tidservere.. Jeg tænker at LK har et problem med deres ntpklient software i IHC controlleren. Med brug af Wireshark kan jeg analysere hvordan IHC bruger Internettet.

Ahh.. hvis man kigger i tabellen, sĂĄ kan man se at IHC bruger TIME protokollen – Hvis den brugte NTP ville der stĂĄ det i stedet.

TIME protokollen er en forældet tidsprotokol den er blevet erstattet af NTP protokollen.

Det har mig kun været muligt at finde tidsserver der understøtter TIME protokollen i USA. NIST er en organisation der udbyder tidservere, de fortæller der er ca kun 1% af klienternes forspøgelser der er med TIME protokollen.

Servere der for det meste understøtter TIME, hvis du vil have et alternativ til LK’s default.

Lad os se om LK kan rette op pĂĄ det – der kommer vel en firmware opgradering pĂĄ et tidspunkt.

Update 17.05.2008

Jeg har oprettet en TIME server – prøv med time.mollenborg.dk i din IHC konfiguration.