Archive for February, 2008

iKey

Friday, February 8th, 2008

Jeg skal jo ikke helt glemme at fortælle om min seneste gadget. En audiooptager – kaldet iKey.

ikey

Inden købet startede det med – at jeg prøvede at lave optagelse med min 3. generations iPod. Det kan man godt – men kun i 8 kHz – og det er ikke helt nok. Hvis man installere iPodLinux kan man dog optage i en bedre kvalitet, men programmet er bare ikke færdigt udviklet – af den grund tror jeg, at det var derfor jeg ikke kunne fĂĄ det til at virke..

Ulempen ved iKey, er at mikrofonforstærkeren er temmelig svag. Det kan løses ved at kigge pĂĄ denne side – min PreAmp ser sĂĄdan ud – uden lĂĄg.. Komponenterne er købt hos Brinck.
Ikey bruges til at optage fra en mikrofon eller fra en eller anden kilde hvor du har en lineout – desuden kan den ogsĂĄ tilsluttes en grammofonplade afspiller. Den optager pĂĄ en USBpen eller en iPod – enten som mp3 eller WAV.

Hvis man gemmer som mp3, kan man vælge flere forskellige kvalitets niveauer.

Der følger en lille stereomikrofon og 230 V adapter med, og du kan oplade den, hvis du selv putter 4 x AA genopladlige batterier i. Selv kan jeg optage ca. 5 timer på en opladning med 2100 mAh genopladlige batterier.

Jeg købte min hos Musikhaus Thomann i Tyskland – den kom med posten efter 2-3 dage.

Jeg bruger min iKey til at optage tale, nĂĄr jeg optager hjemmevideo – det er smart at kunne stille en mikrofon tæt pĂĄ kilden og filme i baggrunden (uden at trække en ledning tværs gennem lokalet).