Archive for August, 2006

Bush snakker og hun tisser..

Wednesday, August 30th, 2006

Det der ikke må ske, skete for CNN’s TV-vært.

Mens indslaget fra Bush’s tale på årsdagen for orkanen Katrina, gik TV-værten på toilettet med mikrofonen tændt.

Hun talte med en kollega om bl.a. hendes svigerinde..

cnn.jpg

Du kan se og høre det her..

Bilen solgt

Tuesday, August 29th, 2006

Det var det – bilen er solgt..

bil.jpg

Telefoncentraler i Danmark

Sunday, August 20th, 2006

tdc.jpg

Ok – det er drn-kedeligt.. men jeg har tastet en del af TDC’s telefoncentralers placringer ind p et google kort.

Resultatet kan ses her: TDC telefoncentraler

En forklaring findes her

Mangler din central kan du jo lige skrive en hilsen i kommentar feltet.

Hvis du prver at finde central ud fra IP-nummer (kun ADSL) kan der forkomme fejl hvis du bor p Frederiksberg – s vises Holbk i stedet. Med stor sandsynlighed s er du koblet p central ‘boa’.

3 årig med digital kamera

Wednesday, August 16th, 2006
lauritz_kam2.jpg

Min søn – Lauritz – er lige blevet 3 år.

Jeg har et digital kamera af ældre dato, så mit nye projekt er at kombinere en 3 årig og et digital kamera.

Reglerne er enkle; hans mor eller far skal være i nærheden – han må ikke tage billeder alene. Tilgengæld må han tage billeder af lige det han vil. Han får en smule teknisk assistance, da betjeningen af kameraet kan drille ham lidt.
de bedste af han billeder kan ses på flicker – de er helt uredigerede og 100% taget af Lauritz.

Google Pack

Sunday, August 13th, 2006

I Januar kom Google med noget de kalder Google pack. En lille program pakke med freeware du kan hente om installere på din computer.

Jeg er nok ikke nørdet nok, men det er først lige gået op for, at pakken eksistere..

Den findes på flere sprog – bare ikke på dansk..

Fra standard pakken har jeg lige et par kommentare.. Nogen af programmer har jeg brugt længe, mens jeg har installeret nogen nu, for at prøve dem..

earth3.gif Google Earth – Et virkelig fedt program, man kan se det meste af verden ogman kan zoome helt ind på stor byerne. Har man en GPS, kan programmet tegne streger der hvor du har været.. programmet er helt klart værd at have installeret.

desktop3.gif Google Desktop – Æv det bryder jeg mig ikke om. Sikkert et smart program hvis du er til nyteløst gadets på din desktop fx. et analogt ur der hænger på skærmen og en google søge funktion i proceslinjen. Det kan sikkert nogen smarte ting.. men jeg syntes det er splid af processor tid og ram.

ss3.gif Google Pack Screen Saver – Den er faktisk meget sjov. Den viser dine billeder som screen saver.

picasa3.gif Picasa – Er faktisk også udemærket. Det scanner din pc for billeder – og du kan rimeligt nemt finde rundt i dine billeder. Smart og enkelt.

adaware3.gif Ad-aware 6 – Et OK program til at fjerne spyware og trackingcookies. Kan være nyttigt i sjælene tilfælde.

acrobat3.gif Adobe Reader – En enorm god .pdf læser. Men den fylder meget og åbner langsomt, selv om den åbner hurtigere en den tidligere version. Her vil jeg hellere anbefale Foxit Reader, et lille program der fylder 55 gange mindre end det tunge Adobe og er meget hurtigere til at åbne. Ok.. gengivelsen af .pdf filen er ikke 100% på skærmen – men det printer ligeså godt som storebroderen.

nav_large.gif Norton Anti Virus – Hvorfor dette? Den er kun gratis i 6 mdr. Brug istedet Anti-Vir den er gratis hele tiden.. Den har dog ikke scanning af e-mail i gratis versionen, men mange internet udbydere tilbyder at scanne din mail inden du modtager den. Så hvis det er tilfældet er det et perfekt produkt til antivirus.

ff3.gif Firefox – Den er der ikke så meget at skive om. Et must have!

toolbar3.gif Google Toolbar til Internet Explorer – Hvorfor? Man bruger da Firefox til at surfe.

En ulempe ved denne google pakke er at der kommer et lille følge program med. En lille updater eller rettere; endnu en updater. Udover dem du har til antivirus, Windows, java updateren og måske findes der flere endnu.

Mit forslag vil være: Installer de programmer du finder nyttige, men gør det uden om Google (jeg har linket til dem, jeg finder nyttige). De findes ude på nettet og kan hentes og nogen af dem finder selv ud af hvornår de skal opdateres.