Archive for the ‘IHC’ Category

IHC og tidsservere

Tuesday, May 6th, 2008

Det er vist alment kendt at IT udstyr, der indeholder et ur – gĂĄr dette ur efter kort tid skævt. Det kan man rette op pĂĄ ved, at lade udstyrets ur stille efter andre ure der ikke taber tid. Det kan man gøre via internettet.

Der findes mange tidsservere og de benytter stortset allesammen NTP protokollen.
Så hvis du vil have dit IT udstyr skal holde sig a jour med en tidsserver, så fortæller du den hvilken tidsserver den skal spørge.
Det er god skik, at vælge en tidsserver der er i nærheden af dit udstyr. Det mindsker trafikken i knudepunkterne på Internettet.

Med Lauritz Knudsen‘s IHC Controller Visual 2 – har du mulighed for at controlleren kan opdatere sit eget ur med en tidsserver.

Som udgangspunkt har IHC controlleren en server der hedder ‘time-a.nist.gov’. Det holder ikke tænkte jeg, man bør jo vælge en der er i nærheden. Med pool.ntp.org – kan man vælge en ‘pool’, eller en mængde servere i ens eget land. SĂĄ ved at sende en forsørgelse for ur synkronisering til ‘dk.pool.ntp.org’, sĂĄ bliver der valgt en tilfældig server ud i Danmark. Derved bliver belastningen pĂĄ serverne jævnt fordelt, pĂĄ en server i spidsperioder kan der være mellem 60-120 forspørgelser i sekundet.

Problemet er bare at IHC ikke kan kommunikere med pool.ntp.org.. eller mange andre NTP tidservere.. Jeg tænker at LK har et problem med deres ntpklient software i IHC controlleren. Med brug af Wireshark kan jeg analysere hvordan IHC bruger Internettet.

Ahh.. hvis man kigger i tabellen, sĂĄ kan man se at IHC bruger TIME protokollen – Hvis den brugte NTP ville der stĂĄ det i stedet.

TIME protokollen er en forældet tidsprotokol den er blevet erstattet af NTP protokollen.

Det har mig kun været muligt at finde tidsserver der understøtter TIME protokollen i USA. NIST er en organisation der udbyder tidservere, de fortæller der er ca kun 1% af klienternes forspøgelser der er med TIME protokollen.

Servere der for det meste understøtter TIME, hvis du vil have et alternativ til LK’s default.

Lad os se om LK kan rette op pĂĄ det – der kommer vel en firmware opgradering pĂĄ et tidspunkt.

Update 17.05.2008

Jeg har oprettet en TIME server – prøv med time.mollenborg.dk i din IHC konfiguration.